Dzisiaj przychodzę do Was z kolejną porcją 10 przepisów na wegańskie obiady. Poprzedni wpis z przepisami znajdziecie tutaj. Przepisy są (umiarkowanie) łatwe do zrobienia i przetestowane przeze mnie. Oczywiście, przeznaczone są nie tylko dla wegan. 🙂
Zapraszam!
- Batatowe curry [eng] – polecam upiec wcześniej batata,
- Ostre tofu – jestem zdecydowanie największą fanką tego przepisu,
- Risotto pomidorowe,
- Kremowy makaron z wędzoną papryką [eng],
- Krem pomidorowy z pieczonymi paprykami,
- Zróżnicowany bowl – tutaj możecie dać co tylko chcecie. Możecie dodać ryż lub komosę ryżową, do tego tofu (z wymienionych tutaj lub w poprzednim wpisie z przepisami), pomidorki lub inne warzywa, pieczony brokuł i sos. U mnie sos wygląda bardzo prosto: kupuję wegański majonez i dodaję do niego sól, pieprz i czosnek :). W dużych supermarketach na pewno znajdziecie taki majonez.
- Kremowy makaron z pesto [eng]- jest to pierwszy makaron z pesto, który mi posmakował, dlatego zdecydowanie polecam. Do tego to jeden z najszybszych przepisów. Zrobienie go trwa około 15 minut.
- Makaron z pieczonymi pomidorkami [eng] – najprostszy przepis, jaki tutaj znajdziecie. W dodatku jest naprawdę dobry!
- Kremowa zupa z batatów [eng] – idealna na zimę!
- Chilli sin carne [eng]- tutaj jest bardzo dużo składników, dlatego niektóre można pominąć lub zmniejszyć ich ilość (ja pomijam seler i czasami soję :)).
Smacznego!
