Przepisy na wegańskie pasty do kanapek

Dzisiaj mam dla Was przepisy na proste, wegańskie pasty kanapkowe. Dlaczego warto je robić samemu, a nie kupować? Przede wszystkim pasty kanapkowe są sprzedawane w plastiku, także w ciągu roku może się tego trochę uzbierać. Po drugie robiąc je w domu, wiecie co się w nich znajduje, a co za tym idzie- są zdrowsze.

Domowa nutella – tą pastę już polecałam, ale jest warta polecania jej po raz kolejny. Najlepsza słodka pasta, która jest smaczniejsza niż jej sklepowa wersja i co więcej- zdrowsza.

Owocowy dżem z chią – dżem bez cukru z wartościowymi nasionami chia, czego chcieć więcej? 🙂

Migdałowa nutella – jeśli znudzi się Wam zwykła nutella, to polecam migdałową, smak jest troszkę inny, bardziej oryginalny i dalej dobry.

Hummus – hummus to już podstawa diety wegańskiej. Obowiązkowo.

Kremowy serek kanapkowy z orzechów nerkowca – myślę, że po spróbowaniu tego serka, nie będziecie mieli już ochoty na zwykły. 🙂

Pasta z papryki i pomidorów – świeża, orzeźwiająca i pyszna.

Pasta z fasoli i czosnku – bardzo kremowa, dobra i zdrowa pasta. Tzw. „wegański smalec”, tyle, że o wiele zdrowszy niż ten zwykły. 🙂

Pasta z dyni i masła orzechowego – sezon na dynie już niedługo, także warto być przygotowanym!

Masło orzechowe – również jedna z podstaw. Tutaj nie daję żadnego przepisu, bo jest to bardzo łatwa pasta: dajemy orzechy ziemne niesolone i trochę oleju lub oliwy i miksujemy. Można dodać szczyptę soli.

Mam nadzieję, że wykorzystacie któryś z przepisów. Dajcie znać czy smakowało i zapraszam do zapisania się do newslettera dostępnego poniżej. Po inne przepisy zapraszam do tego wpisu. Do następnego!

Jedna odpowiedź do “Przepisy na wegańskie pasty do kanapek”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.